ADYÜMLAB Analiz Ücretleri

ADYÜMLAB Analiz Ücretleri 02 /03/2017 tarih ve 2017/01-02 sayılı  YÖNETİM KURULU KARARI ile güncellenmiştir.

*Akaryakıt Analiz Ücretleri 27 /03/2017 tarih ve 2017/02 sayılı YÖNETİM KURULU KARARI ile eklenmiştir.

Analiz ücretlerini pdf formatında indirmek için tıklayınız.

ADYÜMLAB

ANALİZ ÜCRETLERİ

 

AAS (ATOMİK ABSORBSİYON SPEKTROFOTOMETRESİ) ANALİZLERİ

 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ

KAMUÖZEL
ALEVLİ ANALİZ (Tek Element Fiyatı)
1 - 5 Örnek203050
6 - 20 Örnek152040
21 - 100 Örnek101530
100 ve daha fazla örnek81020
GRAFİT FIRIN İLE ANALİZ (Tek Element Fiyatı)
1 - 5 Örnek355060
6 - 20 Örnek254050
21 - 100 Örnek203040
100 ve daha fazla örnek152030
HİDRÜR SİSTEMİ İLE ANALİZ (Tek Element Fiyatı)
1 - 5 Örnek406090
6 - 20 Örnek355070
21 - 100 Örnek254060
100 ve daha fazla örnek203035
Mikrodalga ile Numune Yakma (Tek Numune)101520

*As, Hg, Pb, Al, Ca, Mg, K, Na, Cu, Fe, Mn, Zn, Ag, Cr, Ni, Si ve Cd lambalari mevcuttur.

AKARYAKIT ANALİZLERİ

ANALİZ ÜCRETİ

Viskozite50
Yoğunluk40
Parlama Noktası40
Toplam Tortu Miktarı75
Su Miktarı70
Kül Tayini75
Soğuk Filtre Tıkanma Noktası40
Düşük Kükürt Miktarı Tayini100
Anilin Noktası Test Cihazı50
Nem (Karl Fisher) Miktarı Test Cihazı40
Akma & Bulutlanma Noktası Tayini50

CHNS (ELEMENTEL ANALİZ)

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ

KAMUÖZEL
CHNS405060
Numune Kurutma / Öğütme 102030

ÇEKME & BASMA TEST CİHAZI

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ

KAMUÖZEL
Çekme Testi (Numune Başına)
506070
Basma Testi (Numune Başına)506070

DMA (DİNAMİK MEKANİK ANALİZÖR)

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ

KAMUÖZEL
DMA Spektrumu (Analiz süresi: 0 - 1 saat)
6080100
DMA Spektrumu (Analiz süresi: 1 - 3 saat)75100120
DMA Spektrumu (Analiz süresi: 3 - 7 saat)90110130

DSC (DİFERANSİYEL TARAMALI KALORİMETRE) ANALİZLERİ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ

KAMUÖZEL
(Analiz süresi: 0 - 1 saat)
6085110
(Analiz süresi: 1 - 3 saat)75100130
(Analiz süresi: 3 - 7 saat)90110140

GC-MS (GAZ KROMATOGRAFİSİ) ANALİZLERİ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ

KAMUÖZEL
Numune Hazırlama (Numune Başına)  15 - 3015 - 3015 - 30
Kantitatif6080100
Kalitatif506070
Poliklorobifenil (PCB) Analizi60100110
Organoklorlu Pestisit Analizi60100110
Naftalin Analizi110110110
Kütüphane Taraması152020
1 - 5 Numune100125150

*Standart ve Kit bedelleri analiz ücretlerine dahil değildir. Talep eden tarafından temin edilmelidir.

*Hazırlanacak numuneye göre fiyatlandırma yapılacaktır.

GIDA VE YEM ANALİZLERİ

 ÜRÜN GRUBUYÖNTEM

ANALİZ ÜCRETİ

Alkolde Çözünen Ekstrat TayiniZencefilTS 213530
Asitlik
AyranTS 1018

30

Buğday UnuTS 6179 ISO 7305
Beyaz PeynirTS 591
Bitkisel MargarinTS 1605 EN ISO 660
BisküviTS 2283
Çiğ SütTS 1018
Dil PeyniriTS 591
Eritme PeynirTS 591
İrmikTS 2283
Tulum PeyniriTS 591
Mısır İrmiğiTS 6179 ISO 7305
NişastaTS 6179 ISO 7305
Meyve SularıTS 1125 ISO 750
Süt TozuTS 4680
Tahin HelvasıTS 6179 ISO 7305
YoğurtTS 1330
BalTS 3036
Erik NektarıTS EN 12147
Asetil Metil Karbinol TestiSirkeTS 1880 EN 1318830
Bağıl YoğunlukSüt ve AyranTS 1018/T125
Meyve SularıTS EN 1131
Hayvansal ve Bitkisel YağlarTS 4959
Şarap  TS 522
Çözünmeyen SafsızlıklarAyçiçek YağıTS EN ISO 66350
Mısır Yağı  TS EN ISO 663
Diastaz Sayısı Tayini (Spektrofotometrik)BaldaTS 303680
Elektriksel İletkenlik (EC)BaldaTS 1336625
Eterde Çözünmeyen Yabancı Madde ile Kül TayiniYemeklik Bitkisel YağlarTS 89480
Formol Sayısı TayiniMeyve SularıTS EN 113340
HCI’de Çözünmeyen KülDut PekmeziTS 1128 ISO 76360
Üzüm PekmeziTS 1128 ISO 763
İyot SayısıBitkisel ve Hayvansal YağlarTS 4961 EN ISO 396150
İyodat AnaliziTuzTS 93375
Kırılma İndisiHayvansal Sıvı Yağlar
TS 4960 EN ISO 632025
Bitkisel Sıvı Yağlar
Kurutma KaybıBeyaz ŞekerTS 86130
Kül Tayini (Ham)Çeşitli Gıdalarda ve Yemde  Laboratuvar içi Metot60
Kül Tayini (KM’de) (+ Rutubet)Makarna (KM’de)TS 1511 ISO 217190
Kadayıf (KM’de)TS 1511 ISO 2171
Karabiber (KM’de)TS 2131 ISO 928
Nane (KM’de)TS 2131 ISO 928
Kırmızı Biber (KM’de)TS 2131 ISO 928
Kül Tayini (KM’de Tuz Hariç )EkmekTS 1511 ISO 217190
BisküviTS 2131 ISO 928
Yufka  TS 5000
Mineral Yağ AranmasıBitkisel Yemeklik YağLaboratuvar içi Metot30
Özgül Ağırlık Tayini (Piknometre ile)Hayvansal Sıvı YağlarTS 4964 ISO 396025
Bitkisel Sıvı YağlarTS 4964 ISO 3960
Peroksit SayısıHayvansal Sıvı YağlarTS 4964 ISO 396040
Bitkisel Sıvı YağlarTS 4964 ISO 3960
Peroksit Sayısı (Ekstrakte edilmiş yağda) ŞekerpareTS 4964 ISO 396040
FındıkTS 4964 ISO 3960
Tahin helvası TS 4964 ISO 3960
pH TayiniEt ve Et ÜrünleriTS 3136 ISO 291725
Meyve ve Sebze Ürünleri  TS 1728 ISO 1842
Protein Analizi (Ham)Çeşitli Gıdalarda ve Yemde Kjeldahl Metot100
Prina Yağı AranmasıBitkisel Yemeklik YağlarTS 504230
Refraktometrik Rutubet Tayini Balda  TS 303625
Rutubet Tayini (Kuru Madde) ve Uçucu Madde TayiniAntep FıstığıTS 1279

30

ArpaTS 1135 ISO 712
Tatlı Badem (Kabuklu)TS 1277
Tatlı Badem (İçi)TS 1278
Antep Fıstığı (İç)TS 1280
TereyağTS 1331
BisküviTS 1135 ISO 712
Dut PestiliTS 1562
Üzüm PestiliTS 1562
SalamTS 1743 ISO 1442
SucukTS 1743 ISO 1442
EkmekTS 1135 ISO 712
YufkaTS 1135 ISO 712
KadayıfTS 1135 ISO 712
MakarnaTS 1135 ISO 712
KahveLaboratuvar İçi Metot
KarabiberTS 2134
Tahıl ve Tahıl ÜrünleriTS 1135 EN 712
Rutubet ve Uçucu Madde TayiniHayvansal Sıvı YağlarTS 1607 ISO 66230
Bitkisel Sıvı YağlarTS 1607 ISO 662
Sabunlaşmayan MaddeHayvansal Sıvı YağlarTS 496365
Bitkisel Sıvı YağlarTS 4963
Selüloz Tayini (Ham)UnTS 4966

70

Fındık EzmesiTS 4966
TahinTS 4966
Tahin HelvasıTS 4966
Buğday UnuTS 4966
KakaoTS 4966
Suda Çözünebilen Katı Madde     (Briks) TayiniDomates SalçasıTS 146625
MarmelatlarTS 1466
Meyve SularıTS 4890
Dut PekmeziTS 12001
Üzüm PekmeziTS 4890
ReçelTS 4890
NektarlarTS 4890
Suda Çözünen Kül (Toplam Küle Göre) (KM’de)KahveTS 311780
Suda Çözünmeyen Katı Madde TayiniBaldaTS 30362
TuzlulukKullanma SuyuTS 4164 ISO 929725
Ticari Glikoz AnaliziBaldaTS 303640
UV’de Özgül AbsorbansZeytinyağıTS 5051 EN ISO 365650
Uçucu Madde MiktarıZeytinyağıTS 1607 ISO 662

50

Ayçiçek yağıTS 1607 ISO 662
Mısır yağıTS 1607 ISO 662
Fındık yağıTS 1607 ISO 662
Uçucu Yağ Miktarı TayiniBaharatlarLaboratuvar İçi Metot50
Yağsız Kuru MaddeSüt (Çiğ)TS 101870
Pastörize SütTS 1018
YoğurtTS 1330
Ham Yağ AnaliziYemTS 76560
Et ve Et MamulleriTS 1744
Yağ Tayini (Ekstraksiyon)Çeşitli GıdalarTS 973 EN ISO 65950
Yağ (Toplam) TayiniEt ve Et ÜrünleriTS 174460
Yağ Tayini (Süt ve Süt Ürünlerinde, Süt Tozunda) (KM’de)Peynir Çeşitleri (Eritme Peyniri Hariç)Gerber Metot70
  Yağ Tayini (Süt ve Süt Ürünlerinde, Süt Tozunda)Süt (Çiğ)TS 8189

40

Pastörize SütTS 8189
YoğurtTS 1330
AyranTS 8189
Süt TozuTS 1329
Alkalinite AnaliziTuzTS 134650
İyot AnaliziTuzTS 93370
Suda Çözünebilir Tuz TayiniToprakLaboratuvar İçi Metot50
Çözünebilir Sülfat TayiniToprakLaboratuvar İçi Metot80

*1-2 gün ​Rutubet Tayini (Kuru Madde) ve Uçucu Madde Tayini​ ​

*1-2 gün ​Uçucu Madde Tayini​ ​

*Listede olmayan Gıda Analizleri için irtibata geçiniz.

HPLC (YÜKSEK PERFORMANS LİKİT KROMATOGRAFİSİ) ANALİZLERİ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ

KAMUÖZEL
Numune Hazırlama
10 - 30
20 - 5025 - 70
Kantitatif Analiz407590
Kalitatif Analiz 356585
Vitamin analizi (A,B1,B12,C,D,E,K1,K3 vitaminleri)608090
Kafein Analizi
100100100
HMF Analizi100100100
Şeker (Glikoz, Fruktoz, Sakaroz) Analiz100100100
Benzoik Asit Analizi100100100
Sorbik Asit Analizi100100100
Fenolik Asitler607575
Gıdalarda Sentetik Boya Tayini757575
Metot Geliştirme200300300

*Standart ve Kit bedelleri analiz ücretlerine dahil değildir. Talep eden tarafından temin edilmelidir.

*Hazırlanacak numuneye göre fiyatlandırma yapılacaktır.

ICP-MS (İNDÜKTİF EŞLEŞMİŞ PLAZMA-KÜTLE SPEKTROMETRESİ)

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİKAMUÖZEL
1-5 Element455565
6-10 Element556575
11-20 Element708090
21-30 Element90100110
31-50 Element100110120
Mikrodalga Yakma (Numune Başına)101520
1 Numune (1-5 Element) (Numune Başına)180200220
2-5 Numune (1-5 Element) (Numune Başına)150170190
6-10 Numune (1-5 Element) (Numune Başına)120140160

*Hg için 1,5 kat fazla ücretlendirme yapılır.

LC-MS/MS (SIVI KROMATOGRAFİSİ) ANALİZLERİ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ

KAMUÖZEL
Numune Hazırlama (Numune Başına)  20 - 5020 - 5020 - 50
Kantitatif Analiz125150200
Kalitatif125150200
Antibiyotik Analizi100120150
Klorlu Dışındaki Pestisitler100120150
Aflatoksin Analizi (B1, B2, G1 ve G2)100120150

*Standart ve Kit bedelleri analiz ücretlerine dahil değildir. Talep eden tarafından temin edilmelidir.

*Hazırlanacak numuneye göre fiyatlandırma yapılacaktır.

MİKROBİYOLOJİK ANALİZLER

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ

KAMUÖZEL
Toplam Bakteri Sayımı
505050
Maya - Küf Sayımı505050
Toplam Koliform Sayımı404040
Fekal Koliform Sayımı404040
Escherichia Coli Sayımı404040
Yerinden Numune Alınması (Adıyaman İl Merkezi)505050
Yerinden Numune Alınması (Adıyaman İl Merkezi Dışı)757575

SEM (TARAMALI ELEKTRON MİKROSKOBU)

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİKAMUÖZEL
Mikroskop Ünitesi (1 örnek)6080100
Mikroskop Ünitesi (1 örnek) EDX Sistemi6080100
Analitik Haritalama7085100
Kritik Nokta Kurutucu (1-5 adet örnek için)5075100
Örnek Hazırlama (1-7 adet örnek için)5085110

*Analiz süresi en fazla 1 saattir.

*Kaplama işleminde numune boyutu kaplama adedini azaltabilir.

SU ANALİZLERİ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİKAMUÖZEL
Amonyum Tayini252525
Florür Tayini252525
Nitrit Tayini252525
Nitrat Tayini252525
Klorür Tayini252525
Fosfat Tayini252525
Fosfor Tayini252525
Fenol Tayini252525
Sülfat Tayini252525
Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) Tayini353535
Biyolojik Oksijen İhtiyacı (BOİ) Tayini353535
Ca ve Mg Sertliği Tayini252525
Toplam Sertlik Tayini252525
Ph Tayini51015
İletkenlik Tayini (EC)51015

*Kit stok durumunu öğrenmek için iletişime geçiniz.

TG/DTA (TERMOGRAVİMETRİK - DİFERANSİYEL TERMAL ANALİZ) ANALİZLERİ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ

KAMUÖZEL
(Analiz süresi: 0 - 1 saat)
507090
(Analiz süresi: 1 - 3 saat)7090110
(Analiz süresi: 3 - 7 saat)90110130

TOC (TOPLAM ORGANİK KARBON ANALİZİ)

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ

KAMUÖZEL
Toplam Organik Karbon405060
Toplam İnorganik Karbon405060

UV/VIS (MİKROPLATE ATAÇMANLI SPEKTROFOTOMETRE)

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ

KAMUÖZEL
ELISA Testi (Plate Başına)
507090

* Kit müşteri tarafından sağlanır.

DİĞER HİZMETLER

(Saf Su & Ultra Saf Su ve Sıvı Azot Üretim Odaları vs.)

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ

KAMUÖZEL 
Sıvı Azot 444
Tip 1 Ultra SAF SU 23
Tip 2 SAF SU12
Tip 3 Distile SU12
İletkenlik Tayini (EC)81520
Bitki Öğütme102025
Otoklavlama255070

*Ücretler TL cinsinden olup KDV dâhil değildir.

*Merkezimiz Liste Fiyatlarını güncelleme hakkına sahiptir.