Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Bal Analizine Başladı

1.12.2015

Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı bal üzerinde 11 çeşit analiz yaparak bal içerisinde bulunan maddelerin tayinini yapıyor.

Hizmete girdiği günden bu yana çok çeşitli analizler ve araştırmalar yapan Üniversitemizin Merkezi Araştırma Laboratuvarı bal üzerinde 11 çeşit analiz yaparak balın içerisindeki elektriksel iletkenliği, rutubeti, asitlik, diastaz sayısını, suda çözülmeyen madde, ticari glikoz, hidroksimetil furfurol, invert şeker, glikoz, fruktoz ve sakkaroz, kül ve nişasta tayinini yapıyor. Böylece hem bal üreticileri yaptıracakları analizlerle sağlıklı ürün üretirken hem de tüketiciler sağlıklı ve katkı maddelerinden arındırılmış ürün tüketebilecek. Vatandaşlarımızda aldıkları balın kalitesini, içerisinde katkı maddesi olup olmadığını Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı’na getirerek analiz ettirebilecek.

Görünütülenme Sayısı: 867